A csapat

Tapasztalt női ceremóniamesterből álló csapatunk biztosítja Önnek, hogy a Nagy napon minden zökkenőmentesen alakuljon


Eszter: Kommunikáció és női empátia

magyar, angol

Az én életemben a személyes élmény a legfontosabb. Legyen szó akár utazásról,  baráti összejövetelről vagy családi eseményről. Szeretek elmélyülni benne, hogy az átélt pillanatok megragadjanak a lelkemben. Azon szerencsések közé tartozom, akik imádják a munkájukat, így minden esküvőt is egyedi élményként élek át. Vallom, hogy ezt a varázslatot kell a párjaimnak és násznépüknek is átadnom, és annak érdekében munkálkodnom, hogy nekik semmi más dolguk ne legyen, mint elmélyedni az öröm minden pillanatában.

Ceremóniamesterként abban hiszek, hogy ez a feladatkör túlmutat a programok levezénylésén, a hangulatteremtésen és a násznép terelgetésén. Én ezt egy sokkal összetettebb feladatnak élem meg. Célom, hogy a vendégeken kívül az ifjú pár is jól érezze magát a saját esküvőjén, hogy úgy érezze, minden körülmények között süt a nap és kék az ég.

Az emberekkel való kommunikációt, az események kézben tartását és a váratlan helyzetek kezelését nem akármilyen „rázós terepen” tanultam meg, éveken keresztül dolgoztam telepített idegenvezetőként a Közel-, és a Távol-Keleten.

Hazatérve ezeket a tapasztalatokat ültettem át az esküvők területére, hogy az mind a pár mind a násznép számára egy felhőtlen ünnep legyen- ezért vagyok én.

Karai Eszter

Kedves Eszter,

Szeretnénk itt is megköszönni, hogy profizmusoddal, kedvességeddel és határozottságoddal zökkenőmentessé és egyben felejthetetlenné tetted életünk legszebb és legboldogabb napját. Tudtuk biztos kezekben vagyunk és nem aggódtunk semmiért egy percig sem…. nagy terhet vettel le a vállunkról ezzel, és így még inkább alkalmunk nyílt arra, hogy megélhessünk minden egyes pillanatot az esküvőnkből. Így kettőkor még nyugodtan ebédelhettem apró izgalommal fűszerezve a levest :-)

Kívánom minden leendő házasulandó párnak, hogy ilyen ceremóniamesterük legyen, mint Te, hiszen észrevétlenül tartottal kézben mindent, mosolyogva es könnyeden. :-)

Köszönjük & Köszönjük & Köszönjük
Millio puszi
Feri & Letti

Erika: nyelvek forgatagában

magyar, orosz, spanyol, angol

Tudták, hogy az orosz esküvői lakodalmon a násznép azt kiabálja az ifjú párnak, hogy “Горько! Горько!” azaz „Keserű! Keserű!”? Amint az ifjú pár ezt meghallja, meg kell csókolniuk egymást, hogy megédesítsék a szülőknek a búcsút, a vendégeknek pedig az ételeket. Egy este alatt ezt a vendégek többször is kántálhatják az ifjú pár és mindenki legnagyobb örömére.

Hallottak arról, hogy Spanyolországban a menyasszony és a vőlegény 13 arany- vagy ezüstérmét (las arras) ajándékoznak egymásnak, ami az ifjú pár egymás iránt vállalt felelősségét és elkötelezettségét szimbolizálja? A több évszázados szokással a pár arra vállalkozik már a házasság első napjától fogva, hogy a közös otthonuk soha semmiben ne szenvedjen hiányt.

Érdekesség, hogy Angliában, az utóbbi időben a házasságkötés után az ifjú férjnek is fontos szerep jut. A menyasszonyi csokor eldobásához hasonlóan, az újdonsült férj a menyasszony harisnyakötőjét dobja el, az a nőtlen barát, aki a harisnyakötőt elkapja, lesz a következő, aki megnősül.

Legyen szó hagyományos vagy modern esküvőről, ha a menyasszony vagy a vőlegény külföldi és a hozzájuk érkező násznép elveszve érzi magát az esküvői forgatagban, segítségemmel könnyedén áthidalható a bábeli zűrzavar. A multikulturális környezet gyerekkorom óta végigkíséri az életemet. Oroszországban születtem, orosz és magyar az anyanyelvem, angolul és spanyolul pedig felsőfokú szinten, folyékonyan beszélek az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott tanulmányaimnak, és több éves spanyolországi kint tartózkodásomnak köszönhetően. Az első multikulturális esküvő, amin részt vettem, a sajátom volt, 12 évvel ezelőtt, így személyes tapasztalatból is tudom, mire kell odafigyelni a várva várt napon.

Ceremóniamesterként az a célom, hogy megkönnyítsem a kapcsolatteremtést, összhangot teremtsek és lehetővé tegyem, hogy az ifjú pár és a vendégek, ne statisztái, hanem aktív szereplői legyenek a régóta várt eseménynek. Legyen az esküvő napja mindenki számára természetes, meghitt és emlékezetes.

Kóródi Erika

Dear Erika,

Everybody loved you very much! You organized everything perfectly, you are nice, kind, and you managed all the situations very well!

You were the perfect ceremony master for us!

Thank you!
Kiss, hug
Alex & Bius :-)

Edina: egy örök emlék

magyar, angol

Kislány korunk óta tudjuk, milyen az igazi esküvő. Először szende, aztán hippis, majd szerelmes, romantikus, szenvedélyes, később pedig nagyon is valószerű. Az összes érzelemmel és az összes izgalommal együtt. Nagyon várjuk, de tartunk is tőle. Képesek vagyunk egy ilyen eseményt végigcsinálni? Mindent tudunk, amit tudnunk kell? És mi lesz, ha…?

A kérdések egyre gyűlnek, ahogy a nagy nap közeledik. Az esküvő napján a fiatal párt szinte elárasztják a kérdések. Tudnál szólni a szülőknek, hogy…? Szerinted hol van a…? Mikor jöjjön be a …? Hogy legyen a …?

Ezeknél a kérdéseknél vetődik fel először, hogy kellene mellénk valaki. Valaki, aki helyettünk, de értünk gondolkodik. Aki nem a férj, a feleség, nem Anya, Apa, Nagyszülő, hanem valaki, aki esernyőként a fejünk fölött áll majd és segít. Ez lenne a ceremóniamester. A nagy napon mi vagyunk az ifjú pár feje felett, minden gondot elűzünk, hogy a fiataloknak csak egymásra kelljen figyelni. Legalább most, itt, a Nagy Napon.

Hiszem, tudom és tapasztalom, hogy egy esküvő örök emlék és az egyik legfontosabb emlékdarab a fiatal pár életében. Egy állókép, amit mindig újra és újra előhúzunk a memóriánkból, ízlelgetjük, és újra átéljük minden pillanatát. Ezért nem lehet benne hibázni. Egyszeri és megismételhetetlen.

Ceremóniamesterként abban segítek a fiatal párnak, hogy ez az örök emlék hibátlan, bensőséges, meghitt és egyedi legyen. Pont, amilyenek ők maguk is. Hogy az a valaki legyek, aki helyettük, de értük van. Hogy a szempillantásukból tudjam, mit szeretnének. Hogy a násznép is önfeledt lehessen, mert a fiatal pár önfeledt. Beszélek, invitálok, felkérek, énekelek, játszom, és ha kell, hallgatok.

Húsz éves szakmai múltam során számtalan rendezvényen vezettem műsort, énekeltem, szerveztem és több tucat esküvőn szerepeltem már műsorvezetőként, rendezvényszervezőként, ceremónia-mesterként. A tapasztalatom garancia arra, hogy a nagy napon Nektek is segítséget nyújtok majd, minden problémát megoldok és mindenkit megmosolyogtatok.

Hogy a főszereplők valóban Ti lehessetek!

Magó Edina

Kedves Edina!

Mi, és talán az egész násznép nevében beszélhetek, meghajlunk a teljesítményetek előtt! Edina, neked külön köszönjük a rengeteg munkát, a bevállalásokat. Szuperül vezényeltél, szuperek voltak a programok! Isteni vagy! :)

NAGYON KÖSZÖNJÜK!
Millió puszi
Zsuzsi és Matyi

Zsuzsa: A mosoly nagykövete

magyar, német

Nőként azt tapasztaltam az életem során, hogy egy jó szó és egy őszinte MOSOLY az adott pillanatban minden problémát, aggályt meg tud oldani. A MOSOLY a kulcs két gyerek, két felnőtt, két nemzetség között létrejövő barátságban.

Egy szerelem is úgy kezdődik, hogy két ember egymásra mosolyog. Ez a MOSOLY kíséri végig őket életük során, és a nagy napon is, amikor is az egész napnak az örömről, a boldogságról és az ehhez tartozó mosolyról kell szólnia….

Esküvő? Násznép? Mindenkinek tetszeni fog? Jól fogjuk magunkat érezni? Ezek a kérdések minden esküvő előtt felmerülnek a házasulandókban…

Mindig is imádtam az esküvők légkörét, a misztikumot, ami végigkíséri az egész napot, a gyönyörű ruhákat, a szerelmet. Kislánykorom óta a színpad közelében élek, igazi bálozós csajként nőttem fel egy sváb kisvárosban. Gyerekkorom óta beszélem a német nyelvet, köszönhetően az otthonról hozott nyelvtudásnak és a sok németországi látogatásomnak. A színpad, a műsorvezetés, a konferálás, a szervezés az életem meghatározó része ugyanúgy, mint a tánc.

Ha engem választanak esküvőjük ceremóniamesterének, garantálom a jó hangulatot, a sok táncot (igény szerint tradicionális magyar tánctanítással), a zavartalan lebonyolítást, és azt, hogy a külföldiek is igazán otthon érezzék magukat! Az ifjú párnak és a násznépnek csak ünnepelnie kell, minden más az én dolgom! Ha találkozunk és egymásra mosolygunk, eltűnik minden aggodalom és helyébe örömteli várakozás kerül!

Ruff Zsuzsa

Szia Zsuzsi!

Szeretnénk még egyszer megköszönni a munkádat, hatalmas segítség voltál hogy minden gördülékenyen menjen, már az esküvőre készülés heteiben is mindig segítettél a szervezésben, nagyon örülünk hogy téged választottunk, a játék is tök jó volt amit játszottunk, pedig ugye nem is akartunk játszani de nem bántuk meg! Úgy ahogy van az egész napunk, esténk szuperül sikerült, ehhez nagyon nagyban hozzájárultál! :)

Örülünk hogy megismerhettünk, fotókat küldünk!

Hálás köszönettel, puszi
Orsi és Chris

Eszó: Szívvel és lélekkel

magyar, olasz, görög, francia, angol

Végy egy többnyelv-szakos bölcsészt, fűszerezd diplomáciai tanulmányokkal és érzékkel, adj hozzá bőséges projektmenedzsment és rendezvényszervezői tapasztalatot, végül az egészet borítsd be a szokásosnál nagyobb mennyiségű lelkesedéssel, türelemmel és az emberekre való ráhangolódás adottságával. Röviden így foglalnám össze, mit is érdemes rólam tudni.

Kicsit bővebben pedig, az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem olasz és újgörög szakokon, amit egy külügyi szakértői másoddiplomával egészítettem ki.

Mindezek után hogyan kerültem az esküvők világába? Ezt is a nyelveknek köszönhetem: kezdetben a tanítványaim kértek fel, hogy az esküvőjükön segítsem a külföldi vendégeket, legyek nemzetközi háziasszony. Ez a fajta törődés, nem munka volt, hanem valóságos örömforrás: sok törődést, szeretetet adhattam és rengeteget kaptam. Számomra pedig ez a kulcsfontosságú: úgy helyt állni, hogy a lelkesedés és a szeretet legyen a meghatározó. Mert ez egy olyan feladat, amit csak szeretettel és lelkesedéssel lehet végezni. (Pontosabban lehet ezek nélkül is, csak nem érdemes… legalábbis számomra nem.)

Hiszek abban, hogy egy ilyen szerepben, amikor két ember életének egyik legfontosabb napjáért vagyunk felelősek, csak úgy sikerülhet igazán jól teljesíteni, ha a munkakapcsolaton túllépünk, szinte baráttá is válunk. Így tudok teljes szívvel Rátok hangolódni, Titeket és Rátok figyelve a készülődés heteiben és a Nagy Napon is azon dolgozni, hogy Nektek csak magatokra, egymásra kelljen figyelnetek.

Én pedig jelen leszek hol az események középpontjában, hol a háttérben (hol mindkét helyen egyszerre), és leszek egyszerre háziasszony, műsorvezető, tolmács, barát. Az az ember, aki értetek és vendégeitekért van.

Bakonyvári-Koós Eszter

Kedves Eszó!

Szerintem az esküvő mindenki számára szép emlék marad, úgy gondolom, hogy sikerült mind a magyar, mind az olasz vendégeknek meglepetésekkel szolgálnunk. A fotós lányok is azt mondták, hogy ritkán szoktak ilyen bulit látni. Annak örültem, hogy az olaszoknak tetszettek a magyar slágerek (még énekelték is őket), a magyaroknak pedig nagyon tetszett a pizzica :)

Remélem, hamarosan találkozunk Potenzában!
Szabina és GiuseppeKapcsolat

kapcsolat

Kérdése vagy a Nagy Napról? Tanácsra, segítségre van szüksége, de leginkább egy Ceremóniamesterre? Akkor csak kattintson…

Galéria

Esküvői képek

Munkám során rengeteg esküvőn számtalan kép készült. Most ezek közül mutatok meg párat, a legfrissebbek közül.

Akiket ajánlunk

Marianna_és_Pali_20140523_4_esküvő_Eszterlánc_Ceremóniamester

Gyakran szembesülök azzal, hogy a párok az esküvő szervezése során nem találnak megfelelő zenekart, dekoratőrt vagy ruhát.